Obnova zámku v Ivanovicích na Hané - Habarta, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Diplomová práce se zabývá návrhem obnovy a revitalizace památkově chráněného renesančního zámku s přilehlým parkem v centru obce Ivanovice na Hané. Při vytvoření architektonické studie bylo nutné zanalyzovat a přihlédnout ke kulturně-historickým hodnotám zámku a nejbližšího okolí, stavebně-technickému stavu, veřejným funkcím v okolí a požadavkům majitele objektu s pozemky. Navržený koncept komplexně spojuje potřeby a požadavky farmaceutické firmy Bioveta s kvalitními veřejnými a relaxačními prostory pro místní obyvatele.

This diploma thesis deals with the proposal of restoration and revitalization of a listed renaissance chateau with its adjacent park in the center of Ivanovice na Hane. When conducting the architectural study, it was necessary to analyze and take into account the cultural and historical values of the chateau and its immediate surroundings, constructional and technical condition, public services in the area, and the requirements of the owner of the building and lands. The proposed concept comprehensively integrates the needs and specifications of the pharmaceutical company Bioveta with high-quality public spaces as well as relaxation areas for residents.
Reconstruction of the chateau in Ivanovice na Hane
Keywords: zámek; obnova; Ivanovice na Hané; Bioveta; atrium; památka; park; obora; chateau; restoration; Ivanovice na Hane; Bioveta; atrium; monument; park; deer-park