Městská dopravní tepna souběžně parkem - Hrubanová, Denisa (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta architektury, 2010)
Doprava? nebo Park? Zapotřebí je obojí. Zajímavým fenoménem současné doby se stává skloubení obou těchto městotvorných prvků v jednom místě. V některých městech tak vznikají nové městské parky či veřejné prostory v úseku zanoření rušné dopravní tepny do podzemních tunelů. Paralelně tak fungují oba tyto prvky nezávisle na sobě – nebo spíše nad sebou?