NOVÉ NA STARÉ – Brno, nároží Bratislavská - Stará - Kubík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Základní filozofií práce je vytvoření městského domu v problematické části Brna, poskytující prostor pro zatraktivnění čtvrti, sloužící svému účelu, dávající právo užívat město všem bez rozdílu v nastávající době lokální renesance i po případném nástupu gentrifierov.

The basic philosophy of this work is to create a townhouse in a problematic part of Brno, providing space for more attractive neighborhoods, serving its purpose, giving all the people right to use the city without distinction in the forthcoming local Renaissance era and possibly few years later in the phase of gentrification.
NEW ON THE „OLD“ – Brno, Bratislavská - Stará Corner
Keywords: veřejný prostor; elipsa; bytový dům; pavlač; vnitroblok; public space; ellipse; residential house; porch; courtyard