Optimalizace měřící strategie k výrobě těles vysokotlakých čerpadel. - Fukas, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem stávající měrové strategie v jihlavském závodě Bosch Diesel s.r.o. a závodu v italském Bari, jejich porovnáním a navržením nové měrové strategie, vedoucí ke zlepšení kvalitativních a nákladových aspektů při výrobě těles CP1H v Jihlavě.Veškeré podklady pro tuto práci byly získány za spolupráce výrobních oddělení MFH JhP a MFH BarP.

This bachelor thesis deals with analysis of current measuring strategy at the Bosch Diesel Co. Ltd. at Jihlava plant and Italian Bari plant, compares them and proposes new measuring strategies leading to improvement of qualitative and cost aspects in CP1H housing production in Jihlava. All presented data have been summarized in cooperation with MFH JhP and MFH BarP production departments.
Optimalization of measuring strategy for HP pumps housings production.
Keywords: Čerpadlo; montáž; kalibr; dutinoměr; měrové středisko; měřící pracoviště.; Pump; assembly; calibre; inside calliper; measuring room; measuring workplace.