Nástroj pro monitorování systémových prostředků OS Windows - Holub, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce pojednává o principu monitorování systémových prostředků v prostředí operačního systému Microsoft Windows. Soustředí se na systémové služby a funkce, které jsou využitelné ke sledování systémových zdrojů a blíže jsou rozebrány aspekty související s jejich používáním. Implementační část tvoří aplikace pro monitorování systému založená právě na těchto službách a funkcích. Zhodnocení práce a její možné rozšíření je uvedeno na závěr.

This bachelor's thesis deals with the monitoring principles of the system devices in the environment of the Microsoft Windows Operating System. The emphasis is placed on the system services and functions which are utilizable for the system resources monitoring. Some aspects related to their functioning are discussed and specified. The implementation part is represented by an application for the system monitoring based on these services and functions. The evaluation of the work and a possible extension is mentioned in the conclusion.
Application for Monitoring System Resources of OS Windows
Keywords: Monitorování; řízení; zatížení; výkon; systém; Microsoft Windows; služba; proces; WMI; Windows API; Monitoring; Control; Load; Performance; System; Microsoft Windows; Service; Process; WMI; Windows API