Návrh softwarové podpory se zaměřením na stanovení bodu zvratu - Strašil, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Tato bakalářská práce se bude zabývat návrhem softwarové podpory se zaměřením na stanovení bodu zvratu tzn. Break Even Point (BEP) analýzy. Práce tedy prozkoumává náklady maloobchodní firmy domácích potřeb a poukazuje na jejich možnou následnou optimalizaci. K tomuto účelu je využit v současné době asi nejpoužívanější a uživatelsky velmi známý tabulkový procesor Microsoft Excel, ve kterém jsou doprogramovány a zautomatizovány příslušné funkce v jazyce Visual Basic for Applications (VBA).

This bachelor's thesis will customize software application with focusing on Break Even Point Analyze. The Study is examining expenses of retail company selling household goods and pointing out their possible optimization. For this reason is used currently most popular and user well known spreadsheet processor Microsoft Excel which has ability to automatically create and program appropriate functions using the programming language VBA.
Software support proposal focused on determination of break even point
Keywords: Bod zvratu; Celkové náklady; Tržby; Zisk; Microsoft Excel; Visual Basic for Applications; Break Even Point; Total Costs; Sales; Earnings; Microsoft Excel; Visual Basic for Applications