Techniky napadení ELF/PE souborů a jejich detekce - Brunai, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá technikami napadení spustitelných souborů v OS Windows. Jejím hlavním cílem je analyzovat techniky infekce v kontextu složitosti jejich implementace a detekce. Před samotnou analýzou technik infekce bude čtenář obeznámen s problematikou spustitelných souborů. Součástí práce je demonstrační nástroj "pein", který řeší implementaci infekce. V závěru se práce zabývá analýzou malwaru a technikami detekce.

This thesis deals with the attack techniques on executable files in Windows OS. Its main goal is to analyze the file infection techniques in terms of their implementation and detection. Before the analysis, the reader will become familiar with executable files. Part of the thesis is demonstration tool named "pein" that solves implementation of infection. In conclusion, the work deals with the malware analysis and detection techniques.
Attack Techniques on ELF/PE Files and Detection
Keywords: bezpečnost; malware; analýza; trojský kůň; infekcia; heuristika; Windows; Portable Executable; IA-32; security; malware; analysis; trojan horse; infection; heuristic; Windows; Portable Executable; IA-32