Model mikro sítě s akumulací - Halás, Andrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Práca popisuje chod, vlastnosti a prevádzkové stavy mikro siete s akumuláciou, prináša pohľad na výhody použitia uvedených konceptov. Prvá časť sa zaoberá popisom mikro siete, rozdelením a uvádza príklady jej použitia. V druhej časti sú popísané jednotlivé prvky akumulácie, výroby a transformácie používané v mikro sieťach. Tretia časť opisuje prácu s programom PSCAD. Hlavným cieľom je návrh modelu mikro siete v programe PSCAD a overiť ho simuláciou.

This thesis describes the operation , characteristics and operating conditions of microgrid with energy storage , provides insight into the benefits of using listed concepts . The first part deals with the description of microgrid systems, distribution and shows examples of its use. The second part describes individual elements of the storage systems, energy production and energy transformation used in microgrids . The third part describes the work with PSCAD software. The main goal is to design a micro grid model in PSCAD and validate its function.
Model of microgrid with energy storage
Keywords: mikro sieť; akumulácia energie; simulácia; nekonvenčné zdroje energie; PSCAD; EMTDC; microgrid; energy storage; simulation; unconventional energy sources; PSCAD; EMTDC