Analýza vybrané firmy pomocí časových řad - Poláček, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Předmětem diplomové práce je analýza ekonomických ukazatelů akciové společnosti Jihomoravská plynárenská pomocí statistických metod. Cílem je zhodnocení ekonomických ukazatelů, vyvození závěrů a návrhů na zlepšení. Návrhová část práce se zabývá cenovou problematikou a hledáním nových příležitostí. Práce obsahuje nezbytná teoretická východiska pro pochopení analytické části, analýzu a doporučení, která po zavedení do praxe přispějí ke zlepšení současného stavu.

The thesis is an analysis of economic indicators one joint stock company Jihomoravská plynárenská using statistical methods. The goal is an evaluation of economic indicators, to make the conclusions and suggestions for improvement. The suggest part of thesis deals with the pricing issues and looking for new opportunities. The thesis contains theoretical background needed for full understanding of the analytical part, analysis and recommendations, which after putting themselves into practice contribute to the improvement of present condition as well.
Analysis of a Selected Company Using Time Series
Keywords: Časové řady; regresní analýza; statistická analýza dat; prognózy; analýza ukazatelů; účetní výkazy; trend.; Time series; regression analysis; statistical data analysis; forecasting; analysis of indicators; financial statements; trend.