Multiplatformní přehrávač zvukových signálů - Henzely, Július (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Táto diplomová práca se zaoberá problematikou multiplatformných knižníc na tvorbu grafických aplikácií. V práci sú zahrnuté aj základné teoretické znalosti o systéme relačnej databázy SQLite, ktorý bol použitý v praktickej časti. Základným pilierom praktickej časti práce je zhotovenie multiplatformného prehrávača, ktorý by mal poslúžiť v logopedickej ordinácii. Prehrávač je rozšírený o databázu pacientov a schopnosť tvorby XML súborov z dát v databáze.

This master's thesis focuses on problematic of creating applications based on multiplatform framework. This thesis also includes fundamental theoretical knowledge about relational database system SQLite, which has been used in a practical part of the thesis. Programing of multiplatform audio player which could be used in speech-language pathology clinic is essential portion of the practical part. Player was enhanced with the database of patients and ability to generate XML files.
Multiplatform audio player
Keywords: Qt; multiplatformná knžnica; Windows; Arch Linux; databáza; SQlite; XML; Qt; multiplatform framework; Windows; Arch Linux; database; SQLite; XML