Záložní zdroj se solárním dobíjením - Křepela, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tento semestrální projekt se zabývá tématem tvorby záložního zdroje se solárním dobíjením pro malé mobilní přenosné zařízení (zařízení s USB konektorem). Cílem je vytvořit solární nabíječku, která bude uschovávat energii pro externí zařízení v akumulátoru, ten se bude nabíjet přes solární panel nebo externí napájení. V úvodu se práce zabývá teorií solárních článků a akumulátorů. Dále je popsán výběr vhodných součástek a návrh zapojení.

This project aims to create a backup power source with solar charging for small mobile devices (through USB connector). The charger should store power in a battery that is charged either from external power source or the solar panel. In the introduction, the work deals with the theory of solar cells and batteries. Furthermore, it described the selection of suitable components and design diagram.
Backup power supply with solar panel charging
Keywords: Solární panel; Sluneční energie; Shockley Queisserův limit; Účinnost; Fotovoltaický jev; Monokrystalový článek; Polykrystalový článek; Tenkovrstvý článek; Článek kvantovacích teček; Bod maximálního výkonu; SLA; NiCd; Li-ion; NiMH; Li-pol; USB; LTC3105; MAX1811; LCT3529; nabíjení; měnič; akumulátor; baterie.; Solar panel; solar energy; Shockley Queisser limit; Efficiency; Photovoltaic effect; Monocrystalline cell; Polycrystalline cell; Thin-film cell; Quantum Dot cell; Maximum power point; SLA; NiCd; Li-ion; NiMH; Li-pol; USB; LTC3105; MAX1811; LCT3529; charging; converter; battery.