Silniční a tramvajový most - Vošček, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Predmetom práce je variantný návrh cestného a električkového mostu v mestskej zástavbe. Jedná sa o premostenie rieky mostom o dĺžke 52,5 m. Sú porovnané dva návrhy pričom v prvom návrhu sa jedná o oblúkovú konštrukcia s tiahlami. Druhý návrh, ktorý je nakoniec rozpracovaný aj ako víťazný je návrh priehradovej konštrukcie. Obe návrhy majú betónovou mostovku spraženú s oceľovými priečnikmi. Ako materiál je použitá oceľ S355 a betón C35/45. Nosná konštrukcia je posudená v súlade s platnými technickými normami.

The subject of this Diploma Thesis is to develop different alternatives of the road and tram bridge. It is a river bridge with the length of 52,5 m. There are compared two proposals, while in the first proposal it is an arch bridge with the tension bars. The second proposal which is also finalized as the winning proposal is the truss structure. Both proposals have composite deck. The structure is designed from steel S355 and concrete C35/45. The load bearing structure is designed in accordance with applicable technical standards.
Road and tram bridge
Keywords: cestný most; električka; oceľobetónová mostovka; priečnik; oblúk; oceľ; priehradová konštrukcia; oblúková konštrukcia; road bridge; tram; composite deck; crossbeam; arch; steel; truss structure; arch structure