Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu byt ve Žďáře nad Sázavou - Úradníček, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2011)
Tato diplomová práce se zaměřuje na srovnání jednotlivých metod, které se používají pro ocenění nemovitostí typu byt. Z metod využívaných pro oceňování se využije administrativní způsob ocenění, pro stanovení obvyklé ceny bude využita metoda přímého porovnání. Vzájemné porovnání bytů bude provedeno v lokalitě Žďár nad Sázavou, předmětem ocenění budou byty o velikosti 2+1. Dále práce obsahuje popis dané oblasti a mapuje v ní situaci na trhu s bytovými jednotkami.

This master’s thesis survey on juxtaposition single methods that the use for evaluation real property type flat. From methods exploited for evaluation avails administrative way evaluation, for assesment usual price will used method direct comparison. Confrontation flats will effected in locality Žďár nad Sázavou, subject evaluation will houses about sizes 2+1. Work includes description given to areas and maps in her situation in the marketplace with houses periods.
Comparison of Selected Methods of Valuation of Apartment-type Real Estate in Žďár nad Sázavou
Keywords: Byt; nemovitost; obytná plocha; podlahová plocha; vlastnictví; jednotka; nezaměstnanost; nájemné; vybavení; ocenění; panelový dům; rekonstrukce; poptávka; nabídka; životnost; příslušenství; podlaží; opotřebení; administrativní ocenění podle vyhlášky; nákladové ocenění; porovnávací ocenění.; Flat (apartment); realty; floor area; flooring; ownership; period; unemployment; rent; equipment; evaluation; panel building; reconstruction; demand; offer; lifetime; offices; floor; attrition; administrative evaluation after public notice; expense evaluation; komparative evaluation.