Kritické body technologie výroby vulkanizačních činidel z hlediska práškových technologií - Čepčianska, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2018)
Bakalárska práca je zameraná na technológiu výroby urýchľovačov vulkanizácie s oneskoreným účinkom. Výroba je zaujímavá tým, že ide o úzky profil produktov kvôli ich forme, ktorou je minigranulát a peletky. Pri použití správneho spojiva v procese granulácie umožňuje táto forma využitie produktov aj v jemných gumárenských výrobkoch. Produkty sú zaujímavé aj vďaka svojej rokmi overenej kvalite a minimálnemu vplyvu na životné prostredie.

The submitted bachelor thesis deals with vulcanizing accelerators with action delay. The work was focused on accelerators. Products of this production are vastly interesting because of the products profile that is a specific form of microgranulates and pellets. In the use of the correct binder during the process of granulate production could be product used based upon its shape. Pproducts are specially used in the rubber industry. Advantages are in minimal impact to environment and high quality verificated by years of usage.
Critical technology points of vulcanizing agents in terms of Powder Technology
Keywords: Vulkanizačné činidlo; technológia výroby urýchľovačov; granulácia; práškové materiály; peletizácia; aglomeráty.; Vulcanization agent; technology of accelerators; granulation; powder materials; pelletisation; agglomerates.