Parní kotel na spalování tříděného odpadu 40t/h - Fejfuša, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Tato diplomová práce se zbývá návrhem parního kotle na spalování tříděného odpadu. S ohledem na požadované výstupní parametry páry a zadané palivo byla postupně spočtena stechiometrie spalování, tepelné ztráty a účinnost kotle, tepelné výkony na jednotlivé výhřevné plochy. Tyto teplosměnné plochy byly následně detailněji spočteny a navrženy.

This thesis deals with a project of steam boiler to combustion of refused-derived fuel. With respect of required fuel and output parameters of the steam was worked out stoichiometry, energy loss and boiler efficiency, heat flows was allocate to individual heat exchange surfaces. The heat exchange surfaces was calculate and project in detail.
Steam boiler for waste burning 40t/h
Keywords: parní kotel; přehřívák; spalovací komora; výparník; ekonomizér; účinnost kotle; steam boiler; superheater; combustion chamber; evaporator; economizer; boiler efficiency