Antény integrované do helmy - Elfmark, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Práce je zaměřena na integraci antén do helmy. Jsou preferovány planární antény s různou polarizací a s různými možnostmi napájení. Jsou zkoumány možná umístění zářičů na helmě, případně uvnitř helmy.

The work is focused on antennas integrated into the helmet. They preferred planar antennas with different polarization and different feed. They consider possible positions on the helmet, or into helmet.
Antennas integrated into the helmet
Keywords: Anténa; zářič; impedanční přizpůsobení; polarizace; vedení; napájení; balun.; Antenna; radiator; impedance matching; polarization; line; feed; balun.