Konstrukce zařízení pro měření charakteristiky tlumiče - Šplíchal, Bohuslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem zařízení pro měření charakteristik tlumičů pérování osobních automobilů. Popisuje tlumené kmitání, konstrukční provedení tlumičů a metody jejich diagnostiky. Následuje popis charakteristik tlumiče a návrh zařízení, jehož pohon je zajištěn lineárním elektromotorem.

This Diploma thesis deals with the design of facilities for measuring characteristics of the cars shock absorbers. It describes damped vibration, construction design of shock absorbers and their diagnostics methods followed by description of shock absorbers characteristics and the design of linear motor driven device.
Design of Device for Damper Characteristic Measurement
Keywords: Tlumič pérování; charakteristiky tlumiče; diagnostika tlumiče; testování tlumičů; měřicí zařízení; Shock absorber; characteristics of the shock absorber; diagnostics of shock absorber; shock absorber testing; measuring device