Dvouhřídelový kontinuální mísič - Lukuvka, Šimon (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato diplomová práce řeší problematiku mísení a mísičů partikulárních látek. V první a druhé části je řešen teoretický rozbor mísicích procesů. Obsahem třetí a čtvrté části je návrh a výpočet parametrů mísiče.

This diploma project solves questions of blending processes and mixers of partikular materials. In the first and the second part is solved theoreticel analysis of blending processes. Contain of the third and the fourth part is designing and calculating of the mixer´s parameters.
Two shaft continuous mixer
Keywords: mísení; mísič; partikulární látky; mísicí proces; blending; mixer; particular material; blending process