Modernizace podkladů pro cvičení z předmětu Technologie výroby letadel - Horčička, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
V této bakalářské práci je zpracována vybraná část podkladů ke cvičení z předmětu Technologie výroby letadel. V první části je vytvořen základní přehled leteckých materiálů a podmínky jejich tepelného zpracování. Přesněji se jedná o technologie tepelného zpracování ocelí a hliníkových slitin. Dále jsou uvedeny podklady pro technologii tváření profilů a trubek. Celá práce je vypracována v souladu s obsahem cvičení z předmětu Technologie výroby letadel.

This bachelor thesis dealts with a selected part of the database for laboratories and exercises in the course of Aircraft Manufacture. The first part consists of a basic overview of aviation materials and the conditions of their thermal processing. It is about the technology of heat treatment of steel and alluminium alloys. In addition, the substrates for profile and tube forming technology are presented. The whole bachelor thesis is elaborated in accordance with the content of the course in the subject Aircraft Manufacture.
Database for laboratories and exercises in the course Aircraft Manufacture
Keywords: Tepelné zpracování ocelí; tepelné zpracování hliníkových slitin; tváření profilů; tváření trubek; Heat treatment of steel; heat treatment of alluminium alloys; profile forming; tube forming