Dvoutrámový předpjatý most - Padyšák, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Témou bakalárskej prace je návrh a posúdenie nosnej konštrukcie mostu. Boli vypracované tri varianty a z nich bol vybraný najvhodnejší variant. Zvolená nosná konštrukcia mostu je riešená ako dvojtrámová konštrukcia z predpätého betónu o jednom poli s rozpätím mostu 30 m. Pre výpočet účinkov zaťaženia a časové analýzu TDA je použitý software Midas Civil. Návrh a posúdenie je spracované podľa platných európskych noriem.

The topic of the bachelor thesis is the design and assessment of the supporting structure of a bridge. Three variants were developed, and the most suitable one was selected from them. The chosen supporting structure of the bridge is designed as a double-T beam made of prestressed concrete with a single span of 30 meters. Midas Civil software were used for the calculation of load effects and time-dependent analysis (TDA). The design and assessment were processed according to applicable European standards.
Prestressed double-T bridge
Keywords: Most; predpätý betón; dvojtrámová konštrukcia; časová analýza TDA; zaťaženie dopravou; vnútorne sily; medzný stav použiteľnosti; medzný stav únosnosti; Bridge; prestressed concrete; double-T beam; time-dependent analysis (TDA); traffic load; internal forces; ultimate limit state; serviceability limit state