Moderní technologie v OLAP - Janoška, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Nástroje OLAP sa v stále väčšej miere uplatňujú v podnikoch a inštitúciach po celom svete. Sú špeciálne zamierené na podporu potrieb riadiacich pracovníkov. Hlavnou témou seminárnej práce je OLAP analýza s jej možnosťami. Seminárna práca sa tiež zaoberá technológiami FLEX a AIR. V seminárnej práci sú prebrané základné princípy fungovania týchto technológií.

OLAP systems are sought-after tool which are deployed in companies and industry environment. The fundamental task of these systems are support of executive management. This work is dealing with OLAP analysis and its capabilities. It also discussed FLEX and AIR technology, their base principles and functions.
Modern Technologies in OLAP
Keywords: OLAP; dátový sklad; databáza; agregácia; FLEX; AIR; tlustý klient; platforma; runtime; OLAP; DataWarehouse; database; aggregation; FLEX; AIR; thick client; platform; runtime