Návrh a optimalizace obchodní strategie na platformě MetaTrader - Kundračík, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Diplomová práce se věnuje implementaci automatického obchodního systému pro aplikaci na měnovém trhu. Takto vzniklý systém je testován a optimalizován na historických datech. Robustnost této strategie je ověřena pomocí testování na jiném měnovém páru a jiném časovém rámci. Účinnost systému je porovnána před a po optimalizaci. Vytvořený obchodní systém je ziskový ve všech testovaných prostředích.

This Master’s thesis deals with implementation of an automated trading system for application in the currency market. The resulted system is tested and optimized on historical data. Robustness of this strategy is verified by testing on another currency pair and a different timeframe. Efficiency of the system is compared before and after optimization. Created trading system is profitable in all environments which it was tested on.
Design and Optimatization of Trading Strategy Using MetaTrader Platform
Keywords: Finanční trhy; Forex; automatický obchodní systém; měnový pár; klouzavé průměry; Parabolic SAR; technická analýza; optimalizace; Financial markets; Forex; expert advisor; automated trading system; currency pair; moving averages; Parabolic SAR; technical analysis; optimization