Multifunkční dům - Bobek, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tato diplomová práce řeší návrh a tvorbu projektové dokumentace pro stavební realizace novostavby multifunkčního domu na parcele 399/30 v katastrálním území Uherské Hradiště – Mařatice. Zmíněný stavební pozemek je určený pro výstavbu a nachází se ve vlastnictví města Uherské Hradiště. Daná lokalita se nachází v těsné blízkosti sídliště Pod Svahy. Přiložená stavební dokumentace je provedena dle platných zákonů, vyhlášek a norem. Projektovaný multifunkční dům je víceúčelová stavba o jednom podzemním a pěti nadzemních podlažích. Prostory suterénu slouží jako hromadné garáže a prostory zázemí pro bytové jednotky. První nadzemní podlaží má komerční využití s prostorami kavárny, projekční kanceláře, copycentra a kadeřnictví. Další nadzemní podlaží slouží jako trvalé ubytování formou třinácti bytových jednotek. Jako nosný systém je navržený železobetonový monolitický skelet. Zastřešení je provedeno formou ploché střechy. Objekt je založen pomocí základové desky.

The master’s thesis solves the design and creation of project documentation for the construction of new multifunctional building on parcel 399/30 in the cadastral area Uherské Hradiště - Mařatice. This building plot is intended for construction and is owned by the town of Uherské Hradiště. The location is located in close proximity to the block of flats Pod Svahy. The enclosed building documentation is made in accordance with applicable laws, decrees and standards. Designed multifunctional house is a multipurpose building with one underground and five above ground floors. Basement areas serve as collective garages and backroom areas for residential units. The first floor has a commercial use with cafes, design offices, copy center and a hairdresser. Other above ground floors serve as permanent accommodation in the form of thirteen residential units. A reinforced concrete monolithic skeleton is designed as a support system. The roof is made in the form of a flat roof. The object is based on a base plate.
Multifunctional building object
Keywords: Multifunkční dům; bytové bydlení; komerční využití; podzemní garáže; skeletový systém; zateplení; plochá střecha; vodostavební beton; základová deska.; Multifunctional building object; residential housing; commercial use; underground garage; skeletal system; building insulation; flat roof; waterproofing concrete; base plate.