Analýza dopravy a návrh řešení ve městě Šlapanice - Frýbort, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu a řešení vybraných dopravních módů města Šlapanice v Jihomoravském kraji. Práce obsahuje analýzu dopravních módů, zejména na silniční dopravu, parkování a cyklistickou dopravu a navrhuje jejich optimalizaci pro zvýšení bezpečnosti, plynulosti nebo komfortu pro obyvatele města. V první části práce je popsán stávající stav silniční, železniční, veřejné a cyklistické dopravy. Ve druhé části se práce zaměřuje na silniční dopravu, zhodnocenou z hlediska bezpečnosti provozu a dodržení legislativních požadavků s uvedením návrhu řešení. Dále je řešena doprava v klidu, kdy bylo město Šlapanice rozděleno do funkčních zón dle využití a ve vybraných lokalitách byly vyhledány nedostatky s uvedením návrhu řešení. V poslední části jsou řešeny cyklotrasy, vyhledány jejich nedostatky a uvedeny návrhy řešení.

This diploma thesis focuses on the analysis and solution of selected transport modes of the town of Šlapanice in the South Moravian Region. This work contains an analysis of transport modes, especially for road transport, parking and cycling and proposes their optimization to increase safety, fluidity or comfort for residents. The first part describes the current state of road, rail, public and bicycle transport. In the second part, the work focuses on road transport, evaluated in terms of traffic safety and compliance with legislative requirements with a proposed solution. Furthermore this work solve parking, when the town of Šlapanice was divided into functional zones according to use and shortcomings were found in selected localities with stating the proposed solution. In the last part, the cycle routes are solved, their shortcomings are found and solutions are given.
Transport analysis and proposal of solution in Šlapanice
Keywords: Šlapanice; silniční doprava; cyklistická doprava; parkování; bezpečnost; nehodovost; analýza; návrh řešení; Šlapanice; road transport; cycling; parking; road safety; accident rate; analysis; proposal of solution