Objekt ubytovny pro studenty - Purket, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Tato diplomová práce řeší projekt novostavby objektu ubytování pro studenty v rozsahu dokumentace pro provedení stavby dle vyhlášky 499/2006 Sb. ve znění vyhlášky 62/2013 Sb. Objekt je situován na parcelách číslo 1220, 1219/1, 1218/11 a 1218/2 v katastrálním území Letovice. Novostavba je určena pro ubytování studentů pro celoroční obývání. V budově je jídelna určená jak pro ubytované studenty, tak pro studenty z okolních škol. Studenti mohou v rámci objektu také využívat multimediální učebny, knihovnu, čítárny, klubovny, posilovnu a přednáškový sál. V objektu se bude nacházet 30 pokojů. Kapacitně je objekt řešen pro ubytování 81 žáků. Objekt je třípodlažní, nepodsklepený, s půdním prostorem. Zdivo je navrženo z keramických tvárnic, stropní konstrukce jsou navrženy jako monolitické železobetonové.

The aim of this thesis is design of an apartment building for students. The design is in the range of the documentation for designing building construction based on the decree 499/2006 Sb. as amended by decree 62/2013 Sb. The building is situated on the plots 1220, 1219/1, 1218/11 and 1218/2 in the cadastral area „Letovice“. The new building is designed to accommodate students for year-round occupancy. There is a dining room for staying students and students from nearby schools as well. In the new building are also multimedia classrooms, library, reading rooms, club rooms, gym and lecture hall available for students. In the building are 30 rooms. The capacity of the building is designed to accommodate 81 students. The building has three floors, a loft and no basement. Masonry is designed from clay blocks and floor slab is designed as a cast-in-place reinforced concrete floor structure.
Student Hostel
Keywords: Ubytování pro studenty; dokumentace pro provedení stavby; stravování; volný čas; valbová střecha; keramické zdivo; monolitická železobetonová stropní konstrukce; apartment building for students; documentation for building construction; catering; free time; hipped roof; clay block; cast-in-place reinforced concrete floor structure