Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu pozemek v lokalitě Znojmo - Štola, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2010)
Předmětem mé diplomové práce je srovnání vybraných způsobů ocenění vhodných pro pozemky v lokalitě Znojmo, zhodnocení vhodnosti použitých metod ocenění ve srovnání s cenou za skutečně realizovaný prodej, navržení postupu pro stanovení ceny obvyklé a vyhodnocení nejvhodnější metody ocenění daného pozemku ve vybrané lokalitě. Pro tuto práci jsem si vybral pozemky, jejichž prodej byl v loňském roce realizován některou ze znojemských realitních kanceláří.

The subject of my thesis is a comparison of selected methods of measurement suitable for land in the Znojmo area, assess the appropriateness of valuation methods in comparison with the cost of actually realized by sale, devise a procedure for pricing and evaluating the most common method of valuation of land in the selected location. For this work I chose the land, the sale was conducted last year by one of Znojmo Realtors.
Comparison of Selected Methods of Land Valuation in the Location of Znojmo
Keywords: Pozemek; cena; metoda ocenění; účel užití; katastr nemovitostí; regulační plán; rozhodnutí o umístění stavby; územní souhlas; ohlášení stavebnímu úřadu; veřejnoprávní smlouva.; The land price method of valuation; the purpose of use; land real estate; regulatory plan; the decision on site location; land-use approval; reporting office building; a public contract.