Řízení robotického manipulátoru FITkitem - Říha, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Pojmy robotika a robotické manipulátory mají v dnešním světě obrovský význam. Tato práce demonstruje ovládání jednoduchého manipulátoru ROB1-3 pomocí FITkitu. K ovládání jsou využity dvě hlavní části FITkitu - mikrokontrolér a FPGA čip. Řízení manipulátoru je možné jak pomocí klávesnice FITkitu, tak pomocí terminálu. Výkonové členy umožňující pohyb jsou tři serva Hitec HS-311. Serva jsou řízeny pomocí PWM signálu, který generuje mikrokontrolér FITkitu.

The terms robotics and roboarms have a huge meaning in the today's world. This thesis describes the simple roboarm ROB1-3 control by the help of FITkit. FITkit has two main parts which are used for control - the microcontroller and the FPGA chip. The controlling of the roboarm is possible by the keyboard of FITkit or by the terminal. The motion is enabled by three servos Hitec HS-311. The servos are controlled by PWM signal which is generated by microcontroller of the FITkit.
Roboarm Controlled by FITkit
Keywords: Robot; robotický manipulátor; FITkit; PWM; servo; ROB1-3; HS-311; VHDL; Jazyk C; FPGA; Mikrokontrolér; Robot; Roboarm; FITkit; PWM; servo; ROB1-3; HS-311; VHDL; C language; FPGA; Microcontroller