Podpora v rozhodovacích procesech použitím analýzy časových řad - Koláček, Jozef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Diplomová práca stanovuje vlastnosti aplikácie, ako podporného nástroju v rozhodovacích procesoch, vhodnej k automatizácii výpočtov analýzy časových rád. Popisuje riešenie, vytvorené na základe stanovených kritérií. Ukazuje príklady použitia vytvorenej aplikácie v praxi a interpretuje výstupy z aplikácie.

This master’s thesis determines qualities of the application used as a supporting tool in decision-making processes and which is useful for automatization of time series analysis. The thesis describes solution created by following the formulated criteria. It shows examples of use of the created application in praxis and interprets the outputs.
Support for Decision-Making Processes Using Time Series Analysis
Keywords: časové rady; regresná analýza; prognóza; trend; aplikácia; programovanie; time series; regression analysis; prognosis; trend; application; coding