Alternativní zdroje energie pro zahradní a rekreační domy - Novák, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato bakalářská práce obsahuje a podává přehled možných alternativních zdrojů energie pro zahradní a rekreační domy a popisuje jejich výhody či nevýhody. Vybranými alternativními zdroji energie jsou: vodní energie, sluneční energie a větrná energie. Závěrečná část bakalářské práce pojednává o stavbě zařízení pro využití větrné energie a popisu jednotlivých části této stavby.

This bachelor’s thesis contains abstract of alternative energy supplies for garde nand week-end house and describes their advantages and disadvantages. The selected alternative energy supplies are: water-power, solar energy and wind energy. Final part of bachelor’s thesis discuss with a construction machinery for wind energy useage and describes parts of machinery.
Alternative energy supplies for garden and week-end house
Keywords: alternativní energie; vítr; generátor; regulátor; rotor; převodovka; brzda; stožár; alternative energy; wind; generator; regulator; rotary; gear-box; break; mast