Diagnostika vozovky a návrh opravy - Schindler, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Poruchy vozovek jsou nedílnou součástí užívání a stárnutí pozemních komunikací. Před návrhem jejich údržby a opravy je nezbytně nutné provést diagnostiku vozovky. Technické podmínky TP 82 a TP 87 popisují správné provedení diagnostických metod, způsoby jejich vyhodnocení a navrhovaní oprav vozovek. V bakalářské práci se zabývám provedením diagnostiky asfaltové vozovky s následným návrhem opravy, na silnici III/4301 v obci Nechvalín. Všechna měření, vyhodnocení, návrh opravy a fotodokumentace je součástí této práce.

Failures of the roads are an integral part of the use and aging infrastructure. Before proposing their maintenance and repair is necessary to make the diagnosis of the road. Technical specifications of TP 82 and TP 87 describe the correct execution of diagnostic methods, their methods of evaluation and suggested repair of pavements. In the Bachelor's work I am making the diagnosis of asphalt, with the subsequent proposal for repairs on the road III/4301 in the village of Nechvalín. All measurements, evaluation, design, repair and photo documentation is included in this work.
Diagnostics and Maintenance Design
Keywords: Diagnostika; asfaltová vozovka; údržba; oprava; vizuální prohlídka; Diagnosis; The asphalt road; Maintenance; Repair; Visual inspection