Simulátor napěťového výstupu 0-10V s mikrokontrolérem - Mačišák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Táto práca sa zaoberá návrhom simulátoru napäťového výstupu 0-10V s mikrokontrolérom. Súčasťou práce je teoretický návrh koncepcie celého systému, návrh takéhoto systému a návrh zdroja napájania celého zariadenia. Následne vytvorenie jednotlivých schém a dosiek plošných spojov. Osadenie dosiek a oživenie celého návrhu. Práca sa ďalej zaoberá overeniu funkčnosti návrhu a vytvorenie funkčného programového vybavenia. Následne sú jednotlivé výstupy návrhu porovnané s požadovanými. Neoddeliteľnou súčasťou tejto práce je aj literárna rešerše.

This bachelor's thesis deals with the design of the voltage output simulator in range of 0-10 V with microcontroller. The part of my bachelor's thesis is theoretical outline of whole system, draft of this system and draft of source. Further creation of wiring diagrams and PCB. Fitting of PCB and programming. This thesis checks up the functionality of the draft and also of whole system. Next outputs are compare with required outputs. Literary research is integral to my bachelor's thesis.
Simulator of voltage output 0-10V
Keywords: Simulátor; napäťový výstup; mikrokontrolér; D/A prevodník; Arduino; Simulator; voltage output; microcontroller; D/A converter; Arduino