Vyhodnocení investičního záměru výstavbového projektu - Ročeň, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Cílem práce je stanovení ekonomické efektivnosti veřejného investičního projektu „Obnova Winternitzových automatických mlýnů pro krajskou galerii“ v Pardubicích. Teoretická část práce je zaměřená na problematiku brownfields. Praktická část obsahuje případovou studii, která se zabývá investičním projekem areálu Automatických mlýnů. Prostor je věnován finanční analýze, která řeší příjmy a výdaje spojené se stavbou. Výstupem této práce jsou výpočty finančních a ekonomických ukazatelů s ohledem na efektivnost a socio-ekonomické toky.

The aim of the thesis is to determine the economic efficiency of the public project „Renewal of the Winternitz automatic mills for the regional gallery“ in Pardubice. The theoretical part is focused on the problematics of brownfields. The practical part contains a case study concentrated on the investment project of the Automatic mills area. It includes financial analysis which deals with incomes and expenses related to the construction. The outcomes of the thesis are calculations of the financial and economic indicators considering efficiency and socioeconomic flows.
Evaluation of investment project of construction project
Keywords: Brownfields; revitalizace; financování; veřejný projekt; post audit; analýza nákladů a užitků; Automatické mlýny Pardubice; Brownfield; revitalization; financing; public project; post audit; analysis of costs and benefits; Automatic mills in Pardubice