Vliv contour laserové strategie na výrobu gradientních mikro-prutových struktur vyrobených technologií SLM - Juránek, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
V této práci je sledován vliv použití contour strategie při výrobě gradientních mikro-prutových struktur. Experimentální metodou za použití metalurgických výbrusů a 3D skenování je contour strategie porovnávána s meander strategií a jsou pozorovány různé jevy, které ovlivňují porozitu a rozměrovou přesnost struktur. Ačkoliv výsledky obou strategií byly velmi podobné, contour strategie se ukázala být více perspektivní pro výrobu gradientních struktur, stejně jako tomu je u výroby struktur s konstantním průměrem prutů.

In this work, the effect of using the contour strategy in the fabrication of gradient micro-lattice structures is investigated. By an experimental method using metallurgical grinding and 3D scanning, the contour strategy is compared with the meander strategy and various phenomena that affect the porosity and dimensional accuracy of the structures are observed. Although the results of both strategies were very similar, the contour strategy proved to be more promising for the fabrication of gradient structures, as is the case for the fabrication of structures with constant diameter.
Effect of contour laser strategy on the production of gradient lattice structures by SLM technology
Keywords: Gradientní mikro-prutové struktury; contour laserová strategie; meander laserová strategie; porozita; rozměrová přesnost; Gradient lattice structures; contour laser strategy; meander laser strategy; porosity; dimensional accuracy