Návrh zdroje pro vytápění rodinného domu - Bartlíková, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zdroji sloužící k vytápění rodinných domů. Jejich výhodami či nevýhodami a problematikou spojenou s výběrem zdroje tepla. První část práce obsahuje především obecné informace o jednotlivých způsobech vytápění. Druhá část je již praktická, kde jsou získané znalosti využity při návrhu tepelného zdroje pro konkrétní rodinný dům. V závěru práce jsou jednotlivé návrhy náležitě vyhodnoceny, porovnány a je vybrán vhodný zdroj, který by bylo možné pořídit při případné změně stávajícího tepelného zdroje v budoucnu.

This bachelor thesis deals with heating sources for family houses. Their advantages and disadvantages and issues with heat sources selection. The first part of the thesis contains basic information about methods of heating. The second part is already practical, where are used knowledge with heat source design for specific family house. In the end of the thesis are heat source designs evaluated, compared and a heat source is selected. This heat source would be possible to buy, if is there some possible change for current existing heating source in future.
Design of a source for heating a family house
Keywords: Vytápění; zdroje tepla; kotel; tepelné čerpadlo; solární systém; rodinný dům; Heating; heating sources; boiler; heat pump; solar system; family house