Korozní odolnost vybraných povrchových úprav ve vodném prostředí s obsahem chloridů - Kulhanová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením parametrů kvality vybraných povrchových úprav ocelového povrchu z hlediska ochrany proti korozi. K nejvýznamnějším parametrům patří tloušťka povlaku, přilnavost k podkladovému materiálu, tvrdost povlaku, výskyt defektů v povlaku a korozní odolnost v neutrálním vodném prostředí s obsahem chloridů.

Bachelor thesis deals with the evaluation of the quality parameters of selected steel surface finishes in terms of protection against corrosion. The most important parameters include the thickness of the coating adhesion to the underlying material, coating hardness, the presence of defects in the coating and corrosion resistance in the neutral aqueous environments containing chlorides.
Corrosion resistance of selected coatings in aqueous environments containing chlorides
Keywords: Koroze; korozní odolnost; povrchová úprava; předúprava fosfátováním; prášková nátěrová hmota; korozní zkouška; zkouška v solné mlze.; Corrosion; corrosion resistance; finishes; phosphate pretreatment; powder coating; corrosion test; salt spray test.