Řízení kurzového rizika v strojírenském podniku - Pindur, Přemysl (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce se primárně zabývá řízením kurzového rizikem ve strojírenském podniku Šroubárna Kyjov spol. s r.o. Cílem práce bylo vyhodnotit současnou situaci v podniku pomocí vybraných prvků finanční analýzy a provedením strategické analýzy. Na základě analýzy zajištění kurzového rizika v předchozích letech a na základě predikování budoucího vývoje kurzu CZK/EUR byly navrženy opatření k zajištění na následující období.

The thesis primarily deals with the foreign exchange risk in the manufactory company Šroubárna Kyjov spol. s r.o. The aim of the thesis was to evaluate the current situation in the company using selected elements of financial analysis and performing strategic analysis. Based on the analysis of the foreign exchange risk in previous years and on the basis of the CZK/EUR exchange rate forecast, measures were proposed for the next period.
Managing Foreign Exchange Risk: Case of Manufactory Company
Keywords: Finanční analýza; strategická analýza; kurzové riziko; přirozený hedging; měnový forward; Financial analysis; strategic analysis; foreign exchange risk; natural currency hedging; currency forward