Hodnocení výkonnosti stavebního podniku - Černý, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou hodnocením výkonnosti stavebního podniku. Hlavním cílem je posoudit finanční zdraví na vybrané firmě. V teoretické části je zpracována literární rešerše, která řeší jednotlivé oblasti finanční analýzy, především její metody a zdroje dat. Praktická část obsahuje představení vybrané firmy, aplikace vybraných metod finanční analýzy a jejich vyhodnocení.

This thesis deals with the evaluation of the efficiency of the construction company. The main objective is to assess the financial health of the selected company. The theoretical part deals with the literature review that provides information about the various areas of financial analysis, especially its methods and data sources. The practical part contains a presentation of selected companies, application of selected methods of financial analysis and evaluation.
Performance Evaluation of the Construction Company
Keywords: Stavební podnik; finanční analýza; horizontální a vertikální analýza; poměrové ukazatele; souhrnné indexy hodnocení; Construction company; financial analysis; horizontal and vertical analysis; financial ratios; composite indices ratings