Optimalizace částečných výbojů UG 500R a UG550 pro napěťovou hladinu 17,5 kV - Bajánek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Diplomová práca sa zaoberá optimalizáciou čiastkových výbojov v rozvádzačoch ABB UniGear 500R a ABB UniGear 550 pre napäťovú hladinu 17,5 kV. Obsahuje popis meracej metódy čiastkových výbojov v kovovo krytých rozvádzačoch vysokého napätia, popis možných miest vzniku čiastkových výbojov a postup optimalizácie čiastkových výbojov v rozvádzačoch ABB UniGear 500R a ABB UniGear 550 pre napäťovú hladinu 17,5 kV.

Master’s thesis deals with the optimization of partial discharges in switchgears ABB UniGear 500R and ABB UniGear 550 for 17,5 kV voltage level. It contains a description of the measurement method of partial discharges in metal enclosed medium voltage switchgears, analysis of the places where it may lead to formation of partial discharges and project of optimization of partial discharges in switchgears ABB UniGear 500R and ABB UniGear 550 for 17,5 kV voltage level.
Optimization of partial discharges UG500R and UG550 for 17.5 kV voltage level
Keywords: čiastkové výboje; rozvádzač; zdanlivý náboj; optimalizácia; partial discharges; switchgear; apparent charge; optimization