Analogové funkční bloky fraktálního řádu - Salášek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
PrĂˇce se zabĂ˝vĂˇ nĂˇvrhem blokĹŻ filtru fraktĂˇlnĂho Ĺ™Ăˇdu pomocĂ aproximace filtrem vyĹˇĹˇĂho celoÄŤĂselnĂ©ho Ĺ™Ăˇdu. Jsou pouĹľity aktivnĂ filtry tĹ™etĂho Ĺ™Ăˇdu pro vytvoĹ™enĂ filtru Ĺ™Ăˇdu 1+đť›˝, kde đť›˝ je rovna od nuly do jednĂ©. Jeden z filtrĹŻ je prakticky realizovĂˇn a zmÄ›Ĺ™en.

Thesis describes the design of the blocks of fractional-order filters approximation using a filter of higher order integer. Active filters of third-order are use to create filter of 1+alfa -order, where alfa is between zero to one. One of the filters is practically implemented and measured.
Analogue fractional-order function blocks
Keywords: analogový filtr; filtr fraktálního řádu; aproximace; univerzální proudový konvejor; univer- zální napěťový konvejor; analog filter; fractional-order filter; approximation; universal current conveyor; universal voltage conveyor