Hodnocení finanční situace podniku prostřednictvím softwaru Visual Basic - Mandíková, Alena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Bakalářská práce se zabývá finanční situací konkrétního podniku za léta 2007-2009. Finanční situace je hodnocena metodami finanční analýzy v prostředí Visual Basic for Applications. V tomto prostředí autorka práce vytvořila aplikaci k vyhodnocení finanční situace podniku, dle zadaných dat. Kromě číselných výsledků program zobrazuje i doporučené hodnoty s oborovými průměry.

This thesis deals with the financial situation of a particular company for the years 2007-2009. The financial situation is evaluated by the methods of financial analysis in Visual Basic for Applications. In this environment the author's work has created an application to assess their financial situation, according to the specified data. In addition to numerical results of the program displays the recommended values with industry averages.
The Evaluation of Financial Situation Through Visual Basic
Keywords: Finanční analýza; Visual Basic for Application; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; horizontální analýza; vertikální analýza; poměrové ukazatele; soustavy ukazatelů.; Financial analysis; Visual Basic for Application; balance; profit and lost account; horizontal analysis; vertical analysis; index indicators; system of indicators.