Vyhodnocení hlukových emisí protihlukových povrchů vozovek - Mejzlík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Cílem bakalářské práce je seznámit se s problematikou protihlukových povrchů vozovek, analyzovat zdroje hluku při interakci pneumatiky s vozovkou, seznámit se s principy protihlukových koberců a jejich vlastnostmi. Součástí práce je také celkové shrnutí metod používaných pro měření hluku z rozhraní pneumatika/vozovka a vyhodnocení některých dosud provedených měření na realizovaných úsecích s protihlukovými kryty. Hlavním cílem je vyhodnocení měření v Zádveřicích u Zlína.

The aim of the bachelor´s thesis is to make an introduction to quiet pavements, analyzing the sources of tire/pavement noise, study the principles of this pavement and summarize their properties. This thesis deals with method of measurement tire/pavement noise and evaluate the concrete measurements. The main aim of the thesis is to evaluate measurement in Zádveřice near Zlín.
Evaluation of pavement surface noise reductions
Keywords: Dopravní hluk; rozhraní pneumatika/vozovka; hladina hluku; hlukové emise; protihlukový kryt; měření hluku; Traffic noise; interaction tire/pavement; sound pressure; noise emission; quiet pavement; measurement of noise