Model profilu povrchu obrobku obrobeného válcovou obvodovou frézou - Horváth, Ľudovít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
V teoretickej časti sa diplomová práca zaoberá frézovaním a popisovaním parametrov profilu povrchu. V praktickej časti rieši model profilu povrchu materiálu obrobeného valcovou obvodovou frézou a jeho vyhodnotenie. Pre vyhodnotenie boli použité jednak údaje získané z počítačového model povrchu materiálu a jednak údaje získané meraním na skutočnom profile povrchu, ktorý vznikol obrobením daného materiálu valcovou frézou s priemerom 45 mm.

In the teoretical part of the master´s thesis, the master´s thesis deals with milling and surface profile describing. In the practical part, the master´s thesis deal with model of surface profile after milling operation with plain milling cetter. For evalution were used data obtained from the computer model of the surface profil and data obtained from measuring the actual surface profil, which was created by machining the material mills with a diameter of 45 mm.
Model of surface profile after milling operation with plain milling cutter
Keywords: frézovanie; fréza; profil povrchu; drsnosť; milling; milling cutter; surface profile; roughness