Konstrukční návrh přezouvačky pneumatik - Fialka, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá rešerší o používaných ručních přezouvaček pneumatik. Na základě rešerše navrhnout konstrukční návrh přezouvačky pro 10palcové závodní disky od vozidla Formula Student. Cílem je navrhnout konstrukci, která minimalizuje riziko poškození disku, zohledňuje hmotnost a usnadňuje proces přezouvání.

This bachelor’s thesis focuses on a review of the manual tire changers in use. Based on this review, it proposes a design concept for a tire changer for 10inch racing rims from a Formula Student vehicle. The goal is to develop a construction that minimizes the risk of rim damage, takes weight into account, and simplifies the tire-changing process.
Tyre Changer Construction
Keywords: přezouvačka pneumatik; závodní disk; konstrukce přezouvačky; postup přezouvání; tire changer; racing rim; construction of the tire changer; tire changing procedure