Asfaltové směsi typu SMA s R - materiálem - Machel, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přidávání R-materiálu do obrusných vrstev asfaltových směsí, konkrétně směsí typu SMA 11S. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá obecně problematikou R-materiálu, přičemž je zde popsáno jeho získávání, způsob uskladnění a následné využití během recyklace za horka. Praktická část se zabývá zkoumáním dvou zkušebních směsí s 30 % a 50 % R-materiálu typu SMA. Jsou zde informace o zkušebním úseku, popis výroby těles, popis provedených zkoušek a jejich výsledky. Na závěr jsou výsledky porovnány s referenční směsí typu SMA 11S bez R-materiálu.

This bachelor thesis deals with the issue of adding s Reclaimed asphalt pavement (RAP) to the wearing courses of asphalt mixtures, particularly of the SMA 11S type. The thesis consists of two parts. The theoretical part is focused on the topic in general and it describes the way it is obtained, stored and used with the help of the hot recycling method. The practical part's focus are two mixtures used for laboratory testing, containing 30 % and 50 % RAP of the SMA type. It includes information about the test section, description of the mixture production and of the tests performed and it provides commentary on their results. Finally, the results are compared with the SMA 11S reference mix without RAP.
Recycled material in Stone mastic asphalts
Keywords: Asfaltové pojivo; asfaltová směs; asfaltový koberec mastixový; R-materiál; recyklace za horka; rejuvenátor; celulózové vlákno; výroba zkušebních těles; funkční zkoušky asfaltových směsí; Bitumen binder; asphalt mixtures; stone mastic asphalt; RAP; hot recycling; rejuvenator; cellulosic fibers; production of test mixtures; functional tests of asphalt mixtures