Diagnostika moderních řídících jednotek motorů - Slíž, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tématem této diplomové práce je návrh a realizace rozhraní pro komunikaci s moderními řídícími jednotkami řady EDC. Práce se věnuje úvodu do světa automobilové diagnostiky, rozboru komunikačních protokolů a pravidel pro přenos zpráv. Větší část je věnována rozboru sběrnice CAN a k ní příslušejícím protokolům. Výstupem této práce je návrh a realizace komunikačního zařízení pro diagnostiku řídících jednotek řady EDC.

The topic of this thesis is the design and implementation of an interface for communication with modern electronic control units of EDC group. The work is devoted to an introduction to the world of automotive diagnostics, analysis of communication protocols and rules for transmitting messages. The greater part is devoted to the analysis of the CAN bus belonging protocols. The outcome of this work is the design and implementation of a communication device for diagnostics of electronic control units of EDC group.
Diagnostics of modern car control units
Keywords: CAN; ISO 11898; ISO 15765; tester; řídící jednotka; EDC; CAN; ISO 11898; ISO 15765; tester; electronic control unit; EDC