Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně - Frolík, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Významným prvkem této parcely je její okolí. Přesněji morfologie svahu a údolí, ve kterém se parcela nachází. Mým prvotním záměrem bylo vytvořit dvě liniové zástavby bytových domů, mezi kterými se bude reflektovat údolí v podobě vnitrobloku. Rozdrobením parcely na třetiny a ty 6 bytových domu vytváří pocit většího soukromí a pohodlí. Kvůli důrazu na orentaci ke světovým stranám, a k uzavření třech vnitrobloků vzniká typizovaný bytový dům ve svém půdoryse tvaru otevřeného L. Dvojitým odzrcadlením v podélné ose vziknou tři samostatné bloky, mezi kterými se meandrovitě vine údolí a propojuje tak obyvatele, stejne jako řeka propojuje města.

An important element of this plot is its surroundings. Strictly morphology and slope of the valley in which the parcel is located. My first idea was to create two linear buildings apartment buildings, among which will reflect the valley in the form of a courtyard. Splits the parcel to a third of the 6 apartment house creates a sense of greater privacy and comfort. Because the emphasis is on orentaci to the cardinal, and the conclusion of three courtyards created a standardized apartment block in its open floor plan shaped L. Double odzrcadlením longitudinal axis vziknou three separate blocks, between which a meandering vine valley, connecting residents, as well as river connects the city.
Residential Complex in Brno - Komín
Keywords: obytný soubor; Brno; Komín; residental comples; Brno; KOmín