Napěťový zesilovač pro generování elektrického pole definovaného průběhu - Nedbal, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a praktickou realizací napěťového zesilovače pro generování elektrického pole definovaného průběhu. V první části je uveden návrh funkčního generátoru a stejnosměrného symetrického napájecího zdroje. Ve druhé části je uveden návrh a simulace výkonového zesilovače ve třídě A a vysokonapěťového stejnosměrného zdroje. Poslední část tvoří měření na funkčním generátoru, výkonovém zesilovači a vysokonapěťovém zdroji.

This bachelor’s thesis is about design and practical realization of the voltage amplifier for generating an electric field defined trace. First part is introduced design of function generator and a DC power supply symmetric. In the second part is the design and simulation of power amplifier in class A and high voltage DC source. The last part is consists of measurements on a function generator, power amplifier and high voltage DC source.
Voltage amplifier for Electrical field generation
Keywords: Výkonový zesilovač; funkční generátor; elektrické pole; třída A; násobič napětí; Power amplifier; function generator; electric field; class A; voltage multiplier