Senzorický systém mobilního robotu - Pata, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Práce spočívá v navržení modulárního systému senzoriky mobilního robotu. K dispozici bude několik typů senzorů. Tyto senzory je potřeba připojit pomocí modulů (s mikrokontrolérem AVR) k řídicímu počítači mobilního robotu. Mikrokontrolér bude mít za úkol předzpracovat data naměřená senzorem a poskytnout je na sběrnici. Pro komunikaci s řídicím systémem mobilního robotu je potřeba navrhnout sběrnici, která bude spolehlivá a bude umožňovat snadné rozšíření senzorického systému. Předpokládané dovednosti: Programování mikrokontrolérů AVR, návrh a výroba plošných spojů, znalosti principů základních typů senzorů.

This work deals with development and implementation of sensory system of mobile robot. Sensory modules will be connected to the main control unit of the robot. Communication bus should be chosen. This bus must be reliable and extensible. Expected skills: Programming of microcontrollers AVR, desing and production of printed circuit board and knowledge of principles of basic type of sensors.
Sensory system of mobile robot
Keywords: Robot; Komunikační systém; Senzorový systém; Sériová komunikační rozhraní; AVR; CodeVisionAVR; C++ Builder; CRC; WinAPI; Robot; Communication system; Sensory system; Serial communications interfaces; AVR; CodeVisionAVR; C++ Builder; CRC; WinAPI