Rozšiřující modul s komunikačním rozhraním IR - Bednář, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato práce se zabývá návrhem bezdrátového rozširujícího modulu pro platformu FITkit založeného na infracerveném prenosu. Reší jak návrh samotného modulu, tak vytvorení komponent pro obvod FPGA a rídícího softwaru pro MCU. Dále reší možnost prijímat a i vysílat kódy dálkového ovladace spotrební elektrotechniky ve formátu NEC a jeho variantách.

This work is concerned with design of wireless extending module for the FITkit platform. The module is based on infrared communication. In this work the module itself is created, the components for the FPGA circuit are done and the software for the MCU is implemented. Additionally it is made possible to transmit or recieve codes of remote controllers for consumer electronics in variants of the NEC format.
Extension Module with IR Communication Interface
Keywords: FITkit; IRDA; NEC; IR dálkové ovládání; FPGA; MCU; bezdrátová komunikace; FitKit; IRDA; NEC; IR remote control; FPGA; MCU; wireless communication