Tvorba účelové mapy lokality Kraví hora - Podolan, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Bakalárska práca sa zaoberá získavaním dát z terénu potrebných pre vytvorenie mapy a nakoniec aj vlastnou tvorbou účelovej mapy v mierke 1:500, súradnicovom systéme S-JTSK a výškovom systéme Bpv. Práca je rozdelená na dve hlavné časti a to: teoretickú časť a praktickú časť. V teoretickej časti sú popísané základné definície a informácie o danej problematike, čo je to mapa a jej delenie a teoretický popis použitých metód a postupov pre získanie dát z terénu. Praktická časť popisuje chronologický postup všetkých prác v teréne a v interiéri. Po spracovaní nameraných dát sa pristúpilo k testovaniu dosiahnutej presnosti meraní podľa normy ČSN 01 3410. Na záver sa pristúpilo k samotnej tvorbe účelovej mapy na základe daných atribútov a noriem.

The bachelor thesis deals with obtaining data from the terrain to create a map and also with a practical procedures of thematic map creation at a scale of 1: 500, the S-JTSK coordinate system and the Bpv elevation system. The thesis is divided into two main parts: the theoretical part and the practical part. The theoretical part describes the basic definitions and information of the assigned theme, the definition of a map and its division, and a theoretical description of methods and procedures used for obtaining data from the terrain. The practical part describes the chronological progress of all work in the terrain and interior. After the measurements, data were processed and the measurement accuracy obtained from terrain was tested according to the technical Standard ČSN 01 3410. Finally, the actual map making was based on the given attributes and standards.
Creation of thematic map of Kraví hora locality
Keywords: účelová mapa; mapovanie; polohopis; výškopis; GNSS; polárna metóda; thematic map; mapping; planimetry; hypsography; GNSS; polar method